Her har vi samlet informasjon om kilder til slekt i ulike land.
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter slekt i USA.
Skal du finne dine svenske aner, må du først finne ut så mye som mulig om disse personene i norsk arkivmateriale før du går over til det svenske. Vi skal nå ta for oss noen av kildene du da kan bruke.
Når du skal slektsforske i Danmark, vil du raskt se at kildene bærer preg av at landet var i union med Norge i flere hundre år. Mye er likt, selv om det selvsagt også finnes noen forskjeller. Her får du en oversikt over danske kilder.
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter slekt "down under".
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter slekt i Canada.
Det var slett ikke alle som utvandret til Nord-Amerika. Mange fant et nytt hjem i helt andre land. Her er noen tips til land og kilder du kan lete i.
Slektsforskning i Finland er litt annerledes enn i Norge, noe som er forståelig da historien mellom landene skiller seg fra hverandre. Norge har flere likhetstrekk med slektsforskningen i Danmark, det samme har Finland med Sverige. Her får du en oversikt over finske kilder.
Her får du noen tips til hvor du kan lete etter fransk slekt.
Å drive med slektsforskning via nettet er vanskelig på Island. Til gjengjeld kan du komme langt tilbake – helt til vikingtiden – om man lykkes! Her får du en oversikt over islandske kilder.
Det var noen få hundre nordmenn som flyttet til den nordlige delen av Russland på slutten av 1800-tallet og bosatte seg rundt Fiskerhalvøya og i Murmansk-området. I denne artikkelen kan du finne kilder til den utvandrergruppen vi kaller kolanordmenn.
På 1800- og 1900-tallet var Nord-Amerika stedet man reiste til i jakt på en ny framtid og et bedre liv. Men visste du at Nederland hadde denne rollen på 1500-, 1600- og 1700-tallet?
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter slekt i New Zealand.
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter britisk slekt.
Her får du noen tips til hvor du kan søke etter tysk slekt.