Bakgrunnsbilde Slekt og Data
Velkommen til Slekt og Data Rogaland

Velkommen til Slekt og Data Rogaland

Vi arrangerer åpne møter for alle som er interessert i slektsforskning. Her tar vi opp ulike tema som hjelper deg å finne røttene dine, enten du er nybegynner eller mer erfaren.

Foto: Gustav Borgen/Norsk Folkemuseum

Ofte stilte spørsmål

Slekt og Data Rogaland sine møter arrangeres primært på følgende plasser: Sølvberget i Stavanger, Frivilligsentralen i Sandnes 2. etasje (Langgt. 76, 4307 Sandnes), Sandnes Bibliotek, Arkivenes hus på Ullandhaug, Dalane folkemuseum på Slettebø (Slekt og Data Egersund).

Høsten 2022 ble innført betaling for leie av lokaler og strøm, også for frivillige organisasjoner på Arkivenes Hus. Dette gjorde at Slekt og Data Rogaland bestemte seg for å finne alternative møteplasser i Stavanger/Sandnes. Vi har blitt tatt veldig godt imot ved Sandnes Bibliotek og har de fleste av våre medlemsmøter der. Vi opprettholder fremdeles aktivtet på Ullandhaug da det er gode både møterom og arkivtjenester der.

Er du nysgjerrig, nybegynner eller mer erfaren slektsgransker, da er Slekt og Data Rogaland møtestedet. Alle er velkomne til å delta på Slekt og Data Rogaland sine møter, og du kan bli medlem etter å ha besøkt oss for å se hvordan vi har det. Vi er sikre på at du vil finne det nyttig i slektsgranskningen, og vi setter naturligvis pris på at kanskje får du også lyst til å bli medlem i Norges største organisasjon for alle som er interessert i slekts- og personhistorie. Alle er hjertelig velkomne!

Ja, det kan du. Dette gjelder både åpne møter, medlemsmøter og kurs. Uansett hvor du er medlem i Slekt og Data så kan du delta på arrangement andre steder enn der du er medlem.

Oppdaterte informasjon og priser finnes til enhver tid i innmeldingskjema på denne lenken.

Vi tilbyr medlemskap for ordinære medlemmer, husstandsmedlemmer og ungdoms-/studentmedlemskap (under 30 år). Kontingenten gjelder ett år fra innmeldingsdato. 

Alle med hovedmedlemskap får medlemsbladet tilsendt i posten. Husstandsmedlemmer og ungdom- og studentmedlemmer (under 30 år) får tilgang til medlemsbladet digitalt. 

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, og du kan bli medlem uansett hvor mye du kan om enten slekt eller data. Det viktigste er at du er interessert og motivert til å lære mer om hvordan søke og finne relevant informasjon om slekt og familie. Vi anbefaler at du bruker og tar med deg en datamaskin, men det er ingen forutsetning. Vi er en organisasjon for alle nivå av kunnskap innen data og alle nivå av kunnskap innen slektsforsnkning - for vi gjør slektsforskning enklere !

Drøs er kanskje litt spesielt for Rogaland og vestlandet. Drøs betyr småprat, samtale om løst og fast. En drøs er en fin ting og vi drøser mye mellom slektskursene, slektsverkstedene, brukermøtene og medlemsmøtene.  Slekt og Data Rogaland ser verdien å skape møteplasser for slektsgranskere slik at vi alle kan utveksle erfaringer og lære av hverandre. En god slektsdrøs er en uformell sammenkomst hvor det er åpent for alle spørsmål og diskusjoner over en kopp kaffe eller te. Velkommen til drøs!

Annonse:

banner ad