Aktiviteter i Oslo/Akershus

Vi arrangerer en rekke kurs, foredrag og uformelle møteplasser der du kan få hjelp til å finne røttene dine.

Medlemsmøter med foredrag

Vi har medlemsmøter første onsdag i måneden. Medlemsmøtene holdes på Riksarkivet på Sognsvann og tar opp ulike slekts- og historiefaglige tema. Møtene innledes med et foredrag, deretter er det mulighet til å drøfte slektsfaglige utfordringer og oppdagelser med andre medlemmer over en kopp kaffe.

Slektskafe og søkehjelp

Slektskafeen finner sted Kulturvernets hus i Oslo sentrum, siste lørdagen i måneden, bortsett fra juni, juli, oktober og desember. Her kan du stikke innom og få hjelp fra erfarne slektsforskere til hvor og hvordan søke for å finne dine forfedre.  

Søkehjelp og gratis bruk av utenlandske kilder

OA-stua er navnet på våre lokaler i Kulturvernets Hus i Øvre Slottsgate 2b i Oslo sentrum. Der har vi to bærbare PC'er med installerte databaser som er til disposisjon for medlemmer. Her får du tilgang til en rekke utenlandske kilder som ellers koster penger. OA-stua er åpen alle hverdager fra 9-15, men betinger at du kan klare deg selv. 

Kurs

Vi arranger flere kurs i løpet av året. Eksempler på kurs er nybegynnerkurs, kurs i gotisk skrift og kurs i hvordan søke i andre land. Kursene våre er populære og blir fort fullsatt. Følg med på kurskalenderen vår for mer informasjon.

Søkehjelp og veiledning på Oslo byarkiv

Slekt og Data Oslo/Akershus har et samarbeid med Oslo byarkiv. Vi er tilstede på lesesalen torsdager mellom klokken 12.00 og 18.00 i høst, vinter og vårhalvåret. Her får du søkehjelp og annen veiledning.

Slektshjelp på Riksarkivet

Gjennom et helt nytt tilbud vil slektsforskere fra Slekt og Data Oslo/Akershus være til stede i Riksarkivbygningen ved Sognsvann i Oslo den første mandagen i måneden unntatt juli og august. Her kan du få gratis hjelp av folk som er eksperter på slektsforskning. Se arrangementskalenderen for mer informasjon

Brukergrupper for slektsprogram og DNA

Vi har brukergrupper for slektsprogrammene Embla, Brother's Keeper, Legacy og Reunion. De ulike gruppene møtes en gang i måneden for en uformell og hyggelig prat.  Her hjelper man hverandre og blir oppdatert på nyheter og endringer i programmene. Møtene finner sted i Kulturvernets hus.

Vi har også en egen brukergruppe som arbeider med DNA.

Slektsforskerdagen

Den største utadrettede virksomhet i Slekt og Data Oslo/Akershus har siden 1995 først og fremst vært SlektsforskerdagenDette er et årlig arrangement som trekker tre til fire hundre mennesker på Riksarkivet på Sognsvann. 

Arrangementet er et samarbeid med Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo og Oslo byarkiv.

Annonse:

banner ad