Bli medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere

Er du interessert i slektsforskning og har lyst til å lære mer om hvordan du kan finne dine røtter? Som medlem i Slekt og Data får du hjelp og kunnskap som gjør deg i stand til å begynne en spennende reise i din egen historie.

Ja, jeg vil bli medlem!

Et medlemskap i Slekt og Data koster 600 kroner for ett år. 

Til innmeldingsskjema

Medlemsfordeler

 • Tilgang til alt innhold på nettsidene våre, som eks. Gravminner.
 • Fire årlige utgaver av medlemsbladet Slekt og Data.
 • Mulighet til å delta på medlemsmøter, foredrag, kurs og webinarer.
 • Nyhetsbrev med tips og råd. 
 • Tilgang til Slektsforum og vår hjelpegruppe på Facebook. 
 • Medlemspris i vår nettbutikk.
 • 25 % rabatt på Ancestry.
 • Gratis tilgang til medlemssidene hos Danske Slægtsforskere, og digital tilgang til medlemsbladet deres. 
 • Fotoprodukter: 15% rabatt på alle produkter hos cewe.no. Verdikode: SLEKTOGDATA 

Alle med hovedmedlemskap får medlemsbladet tilsendt i posten. Husstandsmedlemmer og ungdom- og studentmedlemmer (under 30 år) får tilgang til medlemsbladet digitalt. Medlemskontingenten gjelder fra datoen du melder deg inn og ett år frem i tid. 

 

Gi slektsforskning i gave

Kr 600,- for gavemedlemskap i Slekt og Data

Kjøp gavemedlemskap

 

Gode grunner for å bli medlem:

Kunnskap, tips og råd

Når du starter med slektsforskning vil du trolig bli overrasket over hvor lett det kan være, men du vil også oppdage at det ikke er mulig å finne alt. Mye informasjonen kan finnes, men kanskje ikke der du forventer, og kanskje ikke gjengitt akkurat slik du trodde. Som medlem lærer du hvor og hvordan du kan søke i kilder, hvordan du skal systematisere og kvalitetssikre det du finner, og ikke minst får du inspirasjon til å fortsette en spennende reise i din egen historie.

Du kan også delta på våre populære webinarer

Faglig fellesskap lokalt og digitalt

Som medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere, blir du en del av et faglig fellesskap med over ti tusen andre som deler din interesse for slekts- og familiehistorie, og som kan hjelpe deg videre i jakten på å finne dine røtter. Alle medlemmer blir tilknyttet et valgfritt distriktslag. I tillegg finnes også mange lokale grupper hvor du kan delta.

Slekt og Data har svært mange dyktige og hyggelige medlemmer som hjelper hverandre med store og små slektsgåter. Både Slektsforum og Facebookgruppen vår "Få hjelp med slektsforskningen din" anbefales varmt. 

To damer som hjelper medlemmer i Slekt og Data

Få tips og råd fra våre erfarne slektsforskere

Kurs, foredrag og aktiviteter der du bor

Distrikts- og lokallagene våre arranger en rekke ulike kurs, foredrag og medlemsmøter over hele landet. Her kan du både få faglig påfyll, hjelp til slektsforskningen din, og utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. 

Kurs

Lær mer og møt andre som også er interessert i slektsforskning

Antall og type arrangement kan variere i de ulike lagene. Følg med på kalenderen så får du vite hva som skjer når og hvor. Kanskje skjer det også noe spennende i nabofylket som kan være interessant akkurat for deg? 

Medlemsblad fire ganger i året

Slekt og Data er medlemsbladet vårt, og kommer ut fire ganger i året.

Forsider av medlemsbladet Slekt og Data

Eksempler på tema i medlemsbladene. Tidligere numre blir også tilgjengelig for alle nye medlemmer.

Bladet gir god kunnskap og inspirasjon om relevante tema innen slektsforskning og er et blad for og om medlemmene. Alle medlemmer får tilgang til å laste ned tidligere numre av bladet.

Artikler i bladet Slekt og Data

Eksempler på artikler i medlemsbladene

Tilgang til nettsiden vår

Nettsiden vår inneholder nyttige artikler, fagstoff, databaser og hjelpeforum. Her finner både nybegynnere og erfarne slektsforskere nyttige tips og råd. Ikke minst kan du kontakte og dele informasjon med andre slektsforskere som kanskje forsker på det samme som deg.

Nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig nyhetsbrev på e-post med nyttige tips og nyheter.

Eksempler på nyhetsbrev fra Slekt og Data

Eksempler på nyhetsbrev.

Gratis medlemskap i vår søsterorganisasjon i Danmark

Som medlem i Slekt og Data kan du logge deg inn, og få fordeler hos Danske Slægtsforskere i Danmark. Dette innebærer tilgang til lukket medlemsinnhold og digitalt medlemsblad.  

For å få tilgang til Danske Slægtsforskere gjør du følgende:

 1. Send en e-post til Danske Slægtsforskere: webmaster@slaegt.dk. Skriv at du er medlem i Slekt og Data Norge, og at du ønsker å benytte deg av tilbudet om gratis tilgang hos Danske Slægtsforskere. Oppgi også medlemsnummeret du har her i Norge. (Finner du ikke medlemsnummeret ditt? Logg inn på «min side» på nettsiden vår.)
 2. Ønsker du også å få tilsendt medlemsbladet deres? I samme e-post kan du også nevne dette. Du vil så få bladet elektronisk.

Bilde av dame som hjelper en annen med slektsforskning

Vi har mange hyggelige slektsforskere som kan hjelpe deg å finne dine røtter.

Gå til innmeldingsskjemaet.

 

 

Ofte stilte spørsmål

Medlemskap i Slekt og Data koster 600 kroner og varer i ett år.

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men ikke bekymre deg for at du må kunne mye om data for å bli medlem. Det er ikke tilfelle. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan søke og finne relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Kontaktpersoner

Lina Bjelland Myrvoll

Lina Bjelland Myrvoll

Generalsekretær

generalsekretar@slektogdata.no

Annonse:

banner ad