Søker du etter slekt i Danmark?

Da kan det være lurt å ta en kikk i Slægtsforskernes Bibliotek

Foto: Esther Langberg/Oslo Museum

Fritt tilgjengelig

Ønsker du å lese dansk slektslitteratur på nettet? Da bør du sjekke ut det digitale Slægtsforskernes Bibliotek, som blir drevet av Danske Slægtsforskere. Samlingen startet med en donasjon på 20 000 bøker i 2013, og siden den gang har det blitt arbeidet med å registrere og digitalisere samlingens bøker.

I 2017 ble det lagt inn mer enn 1100 nye bøker online i biblioteket, som per i dag har 3000 titler. Disse ligger tilgjengelig på nettet, til glede for alle som er interessert i slektshistorie.

Mange typer bøker

Biblioteket inneholder blant annet slektsbøker, personalhistoriske bøker, biografier, lokalhistoriske bøker, historiske bøker og arkivveiledninger. Bøkene er primært danske, men det finnes også en del norske titler, samt bøker som omfatter Danmark-Norges historie. Blant annet finner man boken Biografiske data om 330 norske, norskfødte eller for nogen tid i den norske armé ansatte generalspersoner, 1628-1885.

Legges ut nye bøker fortløpende

Det er to måter man kan søke i samlingen:

  1. Bruke det øverste søkefeltet, der du søker i alle bøkenes metadata, og deretter filtrere ut bøkene som finnes online.
  2. Bruke det nederste søkefeltet, det man søker på Google i alle onlinebøker.

Månedlig legges det ut nye bøker, så samlingen utvides derfor hurtig.  

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad