Om Slekt og Data Østfold

Vi har medlemsmøter i Bøndernes hus i Råde. Indre Østfold har vi møter på Folkenborg museum eller på Askim Museum

Foto: Johs. Johannesen/Norsk Skogmuseum

Vi hjelper deg å finne røttene dine

Slekt og Data Østfold viser deg hvor du kan spore opp dine forfedre gjennom et stort utvalg av digitaliserte kilder. Kanskje du kan få svar på hvor dine oldeforeldre kom fra og hva de gjorde? Spørsmålene er mange og svarene kanskje enda flere!

Østfold er tett knyttet til Sverige og de fleste av oss har slekt som krysser grensen. VI har derfor mye samarbeid med svenske slektsforskere og vi har også tilgang til svenske kilder. VI er behjelpelig med å finne fram på svensk side.

Medlemsmøter

Vi arrangerer månedlige møter for alle som er interessert i slektsforskning. Her får du faglig påfyll og kan utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. Mange av medlemsmøtene innledes med et foredrag, deretter blir det god tid til å diskutere slektsnøtter og dele slektshistorier over en kopp kaffe. 

Møtene er åpne for alle, uavhengig av erfaring, alder og datakunnskaper. Vi anbefaler enda flere å bli med på våre aktiviteter. Det kan gi deg ny kunnskap, inspirasjon og ikke minst hjelp til å komme videre med din slektsforskning. Vi har de fleste av våre ulike arrangement på Bøndernes hus, Råde og på Folkenborg museum i Mysen eller Randulfstua på Askim Museum.

Populære kurs

Slekt og Data-Østfolds kursvirksomhet er svært populær. Det holdes f.eks. kurs i arkivkunnskap, gotisk skrift, elementær PC-bruk og slektsforskning. Kursemner blir i hovedsak lagt opp etter medlemmenes ønsker.

Eget lokalt medlemsblad

Som medlem får du foreningens medlemsblad 4 ganger i året og vårt eget "Østfoldslekt" som vi distribuerer elektronisk ettersom vi har stoff til. Har du lyst til å bidra med en god historie, setter vi pris på å høre fra deg.

Ingen krav til gode datakunnskaper

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men du trenger ikke å kunne mye om data for å delta på våre aktiviteter. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan finner relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Historie og formål

Slekt og Data Østfold ble stiftet den 21. november 1998 og er et distritkslag av Slekt og Data. Organisasjonens formål er å organisere alle som er interessert i person- og slektshistorie og legge til rette for at disse historiene blir funnet, bevart og formidlet. Vi skal fremme slektsforskning og skape forståelse for den verdien slektshistorie har for vår identitet og kulturarv.​

Organisering og drift

Alt arbeid i Slekt og Data er basert på frivillighet, engasjement og dugnadsinnsats. Det er våre tillitsvalgte som bidrar med sin fagkompetanse og erfaring og som arrangerer alle møter, temakvelder og kurs. I tillegg har vi en rekke andre frivillige som bidrar med dugnadsinnsats til ulike prosjekter, for eksempel Gravminner og Kilderegistrering.

Styret og årsmøte

Slekt og Data Østfold ledes av et styre som velges på årsmøtet hvert år.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Vanlige spørsmål

Nei, alle er velkommen.

Kontaktpersoner

Henning Pytterud

Henning Pytterud

Leder

leder@of.slektogdata.no