Slektsbokgruppe - Hedmark

I slektsbokgruppa ønsker vi å skape en møteplass for alle som er interessert i person- og slektshistorie. For oss er det viktig å tilrettelegge for at disse historiene blir funnet, bevart og videreformidlet. Alle er velkomne i slektsbokgruppa, uavhengig av erfaring med slektsforskning, datakunnskaper og alder.

Foto: Digitalt Museum - Anno Domkirkeodden

TV-serier som «Hvem tror du at du er», «Alt for Norge» og «Sporløs» har hatt høye seertall og mange har latt seg berøre av historiene som ble fortalt. De høye seertallene sier oss noe om at veldig mange i dag er opptatt av identitet, bakgrunn og slektshistorier. 

Noen av oss er såpass interesserte og engasjerte at vi selv velger å bruke time på time på time i jakten etter brikker til det uendelige store puslespillet som utgjør vår egen slektshistorie. Du er kanskje blant de av oss som bruker mye tid på å søke etter stadig flere bilder og mer informasjon om personer og slekter. Hva gjør du så med alt det du finner? Ligger det godt gjemt i en skuff eller på din egen PC?

 

Har du et ønske om å bringe informasjonen og historien videre, i form av en slektsbok?

En slektsbok kan være så mangt­ – tynn eller tykk bok, fotobok, e-bok, lydbok, mulighetene er mange. Boka kan for eksempel inneholde historien om en bestemor eller en oldefar, en bestemt familie, en hel gren av slekta eller en gård/bygate og de som bodde der. Eller hva med å skrive historien om deg selv? 

 

Siden 2021 har vi hatt en egen slektsbokgruppe

Hensikten med gruppa er at du skal få veiledning når du starter opp med slektsbok, eller hjelp til å videreutvikle det du allerede har skrevet. Vi som er med i slektsbokgruppa har ulik erfaring, alt fra å være helt nybegynner til å ha gitt ut bøker tidligere. Men felles for oss alle er at vi ønsker å hjelpe hverandre med å lage gode slektsbøker som andre vil lese. Vi hjelper gjerne deg også.

 

Vi har jevnlige møter i slektsbokgruppa

På møtene kan de som har lyst dele sin disposisjon, tekstutdrag eller lignende, og få tilbakemeldinger fra de andre i gruppa. Vanligvis tar vi også for oss et bestemt tema på møtene. Eksempler på temaer vi har hatt er: 

 • De ulike fasene i skriveprosessen.
 • Kreativ tenkning og bruk av tankekart.
 • Lage disposisjon til slektsbok.
 • Hvordan få «kjøtt på bena».
 • Hvordan skrive slektsbok i Word.
 • Opphavsrett, personvern og etikk.

 

Vi møtes fast i Grindalsvegen 14 i Elverum

Møteplan 1.halvår 2023:

 • Onsdag 4. januar kl. 18.00-21.00
 • Onsdag 1. februar kl. 18.00-21.00
 • Onsdag 1. mars kl. 18.00-21.00
 • Onsdag 3. mai kl. 18.00-21.00
 • Onsdag 7. juni kl. 18.00-21.00

 

Høres dette spennende ut?

Har du lyst så er det bare å komme innom på et møte og se hva vi holder på med. Eller send en e-post til slektsbok@he.slektogdata.no dersom du ønsker mer informasjon.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Kontaktpersoner

Marit Bue

Marit Bue

Slektsbokgruppe Hedmark

slektsbok@he.slektogdata.no