Kvensk slektsforskerseminar i Vadsø i august

Det blir kvensk slektsforskerseminar i Vadsø til høsten. Det er Kvensk samarbeidsgruppe som inviterer til seminaret Kilder til kvenske røtter 27. – 29. august, på det nyåpna Vadsø museum, Ruija kvenmuseum. 

Riktholdig program

Det gjennomgående temaet for seminaret Kilder til kvenske røtter, er nettopp kilder. Kvensk samarbeidsgruppe ønsker å motivere og inspirere deltakerne til å lete etter sine kvenske røtter og vise ulike veier å gå for å finne fram. 

Seminaret starter på fredag med et uformelt samvær og det blir også mulighet til å se utstillingen i det nyåpna muséet. 

Lørdag starter med et foredrag av Einar Niemi om kvener i Norge – hvor kom de fra, hvor bosatte de seg og hvordan gikk det med dem? Det blir også et innblikk i hva som kan finnes av informasjon i Interkommunalt arkiv i Finnmark. I tillegg presenterer Finnmarks fylkesbiblioteks sitt rikholdige arkiv av bilder, dokumenter og litteratur.

Samuli Paulaharju som kilde 

I fjor på Kvenfolkets dag, 16. mars, kom boka til Samuli Paulaharju, Folket ved Ishavet, ut i norsk oversettelse. Det  finnes et rikholdig arkiv etter Paulaharju i Finland. På seminaret blir det presentert hva som finnes og hvordan man kan få tilgang til det. 

Til slutt på lørdag vil det være en presentasjon av andre nyttige kilder til kvensk slektshistorie i Norge, Sverige og Finland.

På søndag blir det omvisning på Tuomainengården med et kåseri om kvenske stedsnavn.  Om folk ønsker det blir det satt av tid til slektsforskerkafé på muséet der alle hjelper alle.

"Dette blir en begivenhetsrik uke", skriver Kvensk samarbeidsgruppe som står bak seminaret. Dagene før seminaret skal nemlig Vadsø museum, Ruija kvenmuseum gjenåpnes med et stort arrangement. 

Kvensk samarbeidsgruppe består av medlemmer fra Norske kveners forbund - Ruijan Kvääniliitto og Slekt og Data. Det ble inngått en formell samarbeidsavtale i 2015.  Etter den tid har gruppa invitert til to bussturer til Tornedalen og nå to seminarer.

Mer om seminaret og påmelding:

Seminaravgiften er kr. 900.  Avgiften er lik uavhengig hvor mye du er med på seminaret. Seminaravgiften blir ikke refundert etter 1. mai. 

Førstemann til mølla. Det er plass til 30 deltakere. Det kan være lurt ikke å bestille hotellrom før bekreftelse om plass.

Arrangørene tar forbehold om at seminaret kan bli kansellert pga den pågående pandemien. I så fall vil seminaravgiften bli refundert.

Påmelding: Øyvind S. Larsen på email: oyserla@gmail.com. Tlf 92 62 93 94   innen 1. mai 2021.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad