Tilgjengelige dødsannonser i Østfold

Det finnes flere samlinger av annonser og noen av dem er også tilgjengelige på nett.

Det finnes ganske omfattende samlinger av dødsannonser flere steder i Østfold. I denne beskrivelsen forsøker vi å beskrive det vi vet om, men det kan være flere samlinger også. En del av materialet er allerede tilgjengelig på nettet, mens andre deler bare finnes i permer. Til sammen dekker materialet indre deler av Østfold i perioden etter krigen omtrent hundre prosent. Området til Sarpsborg Arbeiderblad er også bra dekket, mens områder syd og vest i fylket mangler.

Annonser fra SA

Skjeberg historielag har lagt ned et omfattende arbeid i å skanne og påføre navn på de skannede annonsene fra SA og et par andre aviser som ikke lenger finnes. Materialet dekker perioden tilbake til ca 1920. Hvor fullstendig de forskjellige periodene er registrert er vanskelig å avgjøre, men det dreier seg om betydelig mer enn tretti tusen navn. Alt er søkbart på hjemmesidene til Slekt og Data. Søkingen skjer med et Javaprogram som må lastes ned. 

Annonser fra Indre Smaalenenes Avis og Smaalenenes Avis

Dette materialet omfatter annonser for kommunene rundt Mysen. Det vil si Trøgstad, Eidsberg, og Marker. Det er Jul Aage Krosby som har samlet annonsene med start i 1986. I perioden før 1986 finnes en liste over dødsannonser, men disse er uten bilde av selve annonsen. Denne lista finnes på Østfolds hjemmesider sammen med de andre lokale kildene. Søk i annonser etter 1986 kan gjøres i samme system som for annonsene fra SA.

Annonser fra Askim-området

Johan Glomvik og andre i Askim Historielag har samlet annonser i permer som befinner seg hos Askim Lokalhistoriske Arkiv. Det dreier seg om 8 permer og omfatter nesten 40 000 annonser for perioden 1946 til 2005. Annonsene er skannet og lagt ut sammen med de andre. Materialet er ordnet etter første bokstav i etternavnet og kronologisk som neste nivå. Denne samlingen omfatter en god del mer enn bare området rundt Askim. Det er hentet annonser fra mange aviser, ikke bare de lokale. Det vil forekomme en del overlapping mellom disse og annonser hentet fra Smaalenenes Avis.

Samlingen i Rakkestad

Gjengen i «Underhuset» i Rakkestad har samlet annonser fra lokale aviser i et sett med permer som finnes tilgjengelig i Underhuset. De holder til i kjelleren i kommunehuset ved siden av biblioteket. Materialet er ikke skannet, men det finnes en alfabetisk liste over annonsene.

Søk i dødsannonser

Søk i dødsannonsene fra Skjeberg Historielag, Mysen og Askim uten å være medlem av Slekt og Data.
Huk av for "ikke medlem" Slekt og Data.

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler