Imponerende fotobevaringsprosjekt i Beiarn

42 personer møtte opp og fikk høre foredraget om fotobevaring i Beiarn og identifisering av gamle bilder, holdt av Inge Strand etter Slekt og Data Nordlands årsmøte 7. mars 2024.

Inge Strand i Stormen bibliotek 07.03.2024 - foto Anne Grete Mensen

Identifisering av gamle foto

Inge Strand jobber aktivt med fotobevaringsprosjektet i Beiarn historielag. Beiarn historielag, som kom i gang i 1980, begynte tidlig oppbevaring av bilder. I starten var det analoge bilder og Sussi H. Gabrielsen var  pioner. Identifisering var viktig, og det ble gjort ved hjelp av treff med folk på bibliotek, menighetsblad eller årbøker. I dag er bildene digitalisert, og mye av identifiseringen kan gjøres på Facebook, på prosjektets side Fotobevaring i Beiarn.

Fotografi kan være en god kilde for slektsforskere, og gamle bilder kan kaste lys over og berike historien til personen, familien eller slekta. Da må bildet være identifisert, og Inge Strand gav oss mange eksempler på hvordan  slik identifisering kan skje.

Inge Strands presetasjon - identifisering av gamle bilder

Fra Inge Strands presentasjon - skjermdump fra Vimeo

Prosjektet har avtale med Arkiv i Nordland om oppbevaring av de digitale kopiene som dermed er sikret. Bildene kan ses på Arkiv i Nordlands nettside, du finner dem under Beiarn historielag

Tidligere var man mest interessert i profesjonelle bilder av berømte personer og begivenheter, nå handler det mest om dagliglivets mennesker og hendelser. Fotobevaring i Beiarn er interessert i fotografering av beiarværinger og med beiarværinger - hvor som helst i verden. 

Foredraget ble strømmet og kan anbefales. Du finner det her (ca 25 minutter ut i opptaket): Årsmøte 2024 og identifisering av gamle bilder 

 

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad