Hederspris til Richard Fauskrud

Richad Fauskrud er tildelt Slekt og Datas lokale hedersbevis, dette tildeles personer som ikke bare har bidratt med ekstraordinær innsats, men som gjennom sitt virke også har brakt organisasjonen og slektsforskningen i Norge et steg videre.

Richard Fauskrud får hederspris

Richard Fauskrud får DIS-Bjørnen

Det lokale hedersbeviset, DIS-bjørnen, tildeles personer som over kortere eller lengre tid, og uten egen fortjeneste, har gjort en ekstraordinær og viktig innsats for Slekt og Data, og/eller organisasjonens distriktslag. DIS-bjørnen kan enten deles ut for utførelse av enkeltoppgaver eller for ivaretakelse av viktige funksjoner i organisasjonen over tid. Prisen har form som en isbjørn i glass laget av Magnor Glassverk. Dette hedersbeviset er kjent som "DIS-bjørnen".

Det er første gang i vårt lags snart 21-årige historie at det deles ut en slik pris, og laget ønsker å hedre en spesiell person i Slekt og Data Oppland. Dette er Richard Fauskrud, han har vært medlem av Slekt i Data i hele 28 år, og var en av de første fra Oppland som meldte seg inn i foreningen, flere år før lokalavdelingen i Oppland ble stiftet. Richard startet sin slektsforskning allerede som 19-åring, og er i dag ansatt som arkivassistent ved Opplandsarkivet på Maihaugen. Richard er en fantastisk kunnskapsrik og hjelpsom ressurs, både for historikere og slektsforskere. 

Richard har i mange år registrert data om personer som har levd i Fåberg og Lillehammer, han er svært hjelpsom i å bidra med hjelp til stedets historielag, vår forening og privatpersoner. Han har også bidratt med sin kunnskap i forbindelse med Oppland fylkesarkivs digitaliseringsprosjekt.

Utdelingen foregikk på Slektsforskerdagen 26. oktober, i Kulturhuset Banken, Lillehammer

Vi gratulerer!

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad