Bli med på slektsforskernes festdag!

I snart 20 år har Slekt og Data Oppland arrangert Slektsforskerdagen i Oppland. På programmet står interessante foredrag, utstillinger, salg av materiell og veiledning til å finne egen slekt. Den årlige slektsforskerdagen avholdes over hele landet lørdag 26. oktober 2019. I Oppland avvikles den i Kulturhuset Banken, Kirkegata 41, Lillehammer. Dørene åpnes kl 11, og arrangementet avsluttes etter det siste foredraget.

Velkommen til Slektsforkernes festdag i Kulturhuset Banken

Slektsforskerdagen arrangeres samtidig mange steder over hele landet, i regi av foreningen Slekt og Data. "DIS Oppland" ble stiftet for 20 år siden i desember 1998. Foreningen har seinere skiftet navn til Slekt og Data Oppland.
På Slektsforskerdagen kan du sikre deg bøker og annet slektsmateriell. Du kan også få veiledning i hvordan du bør lete etter slekta di. Husk å ta med den informasjonen du har, slik at vi kan veilede deg så godt som mulig. 

På Slektsforskerdagen 2019 kan du delta på disse foredragene:

  • 11.15-12.00 Arkivar Mari Arnekleiv Bækkelund: «Kildekritikk i slektsforskning og om arbeid med TV-serien «Hvem tror du at du er?»
  • 14.00-15.00 Historiker Anders Ole Hauglid: «Om å ha bakgrunn fra husmannsslekt»  

TV-seriene «Alt for Norge», «Hvem tror du at du er?», «Anno» og «Datoen» er veldig populære. Mange har lyst til å finne ut mer om sin egen slekt og en god del vil også skrive ned familiens historie. Denne lørdagen har vi vært heldige å få to dyktige foredragsholdere:
Arkivansvarlig Mari Arnekleiv Bækkelund  vil snakke om kildekritikk i slektsforskning og om arbeidet med «Hvem tror du at du er?» Hun jobber nå på Norsk vegmuseum, og har tidligere jobbet på Riksarkivet og med forundersøkelser til fjerde sesong av TV-serien.
Historiker Anders Ole Hauglid vil snakke om det å ha bakgrunn fra en husmannsslekt, og det har de fleste av oss. Han har arbeidet mye med nordnorsk historie, han har skrevet bøker og artikler og han var førstekonservator på museet på Maihaugen 1987-2010.

Mellom foredragene kan du kjøpe kaffe og mat på kafe Stift.
Alle er velkommen! Og det er gratis adgang.

Arrangør er Slekt og Data Oppland.  Vi er lokalavdelingen av Norges største slektsforskerforening. I hele landet er det over 11.000 medlemmer, og i Oppland er det over 300 medlemmer.

Hva driver vi med? Slekt og Data Oppland arrangerer fem-seks kvelder i året med slektsprat og kaffe på YK-huset i Lillehammer, der vi tar for oss ulike temaer innen slektsforskning. Hver onsdag ettermiddag i vinterhalvåret møter du oss på biblioteket i Lillehammer. Da kan gjerne komme innom for å få hjelp for å finne slekta di. Kveldene går under navnet «Spør en slektsforsker». Dette er en populær aktivitet hos oss.
Vi bidrar også med hjelp til slektsforskning på Statsarkivet i Hamar. Informasjon om disse aktivitetene, finner du under arrangementer her på hjemmesiden.

Slekt og Data Oppland arrangerer studieturer i løpet av året, da går turen ulike arkiv/arkivinstitusjoner.
Trenger du råd og tips til slektsprogrammet Legacy, finner du en brukergruppe hos oss. Denne kan også være relevant for deg som ikke har valgt slektsprogram ennå.
Vi er aktive med å registrere gravminner på kirkegårdene i hele fylket, dette legges ut i databasen Gravminner i Norge. Vi deltar også i å digitalisere innleverte protokoller på Fylkesarkivet i Oppland.

Ønsker du å bidra som frivillig, må du bare ta kontakt med oss.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad