Vellykket tur til Tornedalen

52 fornøyde deltakere på Tornedalstur fikk seg en hyggelig overraskelse da arrangementskomiteen i Haparanda fikk en utfordring.

Deltakerne på slektsforskerturen, som var et samarbeidsprosjekt mellom Slekt og Data Nord og Norske kveners forbund, kom fra hele landet. 11 deltakere kom fra både øst og vest i Sør-Norge, fra Hordaland, Rogaland, Oslo, Tønsberg, Skien m.m. I tillegg var det to fra Bodø og resten av deltakere kom fra Tromsø, Senja, Storfjord, Lyngen, Kåfjord, Nordreisa, Alta, Lakselv og fra Øst-Finnmark.

Turen startet i Tromsø om morgenen torsdag 17. august og på tur mot Pajala plukket vi opp deltagere både i Nordkjosbotn og Storfjord. I Pajala møtte vi også deltagere fra Øst-Finnmark, Lakselv og Bodø som var kommet med privat bil. Første overnatting var i Pajala der vi også besøkte Læstadiusmuseet. Fredag gikk turen videre til Haparanda der vi sjekket inn på respektive hoteller og fikk omvisning i Torneå kirke og på Tornedalsmuseet.

Lørdag ble vi fraktet til øya Seskerø som ligger innerst i Bottenviken, en tjue minutters kjøretid fra Haparanda. En utfordring med å finne lokaler i Haparanda gjorde at Haparanda Torneå sleksforskerforening ordnet lokaler i Folkets hus i Seskerø slik at vi kunne ha seminar om kvener og kvensk slektsforskning med innlegg fra både norsk og svensk side der. Her deltok også to fra Matarenki slektsforskerforening. De lokale arrangørene sørget for god lunsj og etter seminaret fikk vi omvisning på øya til blant annet Tromsøviken.

Så ble det gjort klart for kveldens høydepunkt, middag på koselige Seskerø herregård, en gammel herregård som er gjort om til et bevertnings- og overnattingssted. Så det som en stund så ut til å bli en stor utfordring ble i stedet svært vellykket og deltagerne var svært fornøyd med at vi fikk en dag på denne fantastiske øya i den botniske skjærgården, det var definitivt turens store overraskelse og høydepunkt.

Seskerø herregård.

Seskerø herregård.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad