Utstilling om kolanordmenn

Utstillingen : Murman - the Coast of Hope - håpets kyst. Digital utstilling som presenterer artikler, fotografier, avisutklipp og film om kolanordmenn.

Samarbeid mellom Slekt og Data og det Regionale museet i Murmansk

Slekt og Data har siden 2019 holdt på med et samarbeidsprosjekt med det Regionale museet i Murmansk. Målet er å samle og dele informasjon om Kolanordmenn. Blant annet er det opprettet en webside hvor kolonistene er registrert. Websiden inneholder noen bilder av kolonister, gravsteder og dokumenter og kan oversettes til russisk, finsk og engelsk.  

I disse dager viser museet Utstillingen : Murman - the Coast of Hope  - håpets kyst. Museet setter igjen denne historien i søkelyset i forbindelse med 200 års jubileum for fødsel til den russiske forfatteren  Fjodor M Dostojevskij og viser utstillingen frem til 19.mai 2021.  Det vil også bli fokusert på slektsforskning og historiker Ekaterina Orekhova har sørget for at det også ligger ute slektstre med Slekt og Data og museets logo. Utstillingen Murman - the Coast of Hope  var opprinnelig en vandreutstilling og har vært på turne i Norge, Finland og Russland for noen år siden.

Mest tilgengelig for de fleste er at det også finnes en nettutstilling som presenterer stoff i form av artikler, fotografier, avisutklipp og film. Nettutstillingen er tekstet på engelsk, med noen artikler på norsk. 

Initiativtaker og pådriver for samarbeidet er Gunn Gjervoldstad i Slekt og Data Vest-Agder. 

Slektstre

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad