Slektsdag 23. september på Drammensbiblioteket

Lørdag 23. september 2023 inviterer vi til slektsdag på Drammensbiblioteket. Velkommen til en spennende dag med foredrag, stands, veiledning og hjelp av erfarne slektsforskere i søk etter slekt, informasjon for nybegynnere, salg av bøker og anesirkler mm.

Slektsdagen 2023

FOREDRAG KL. 11.30:

Drammen i hundre» ved Liv Evju. Om hundreårsmarkeringen i Drammen i 1911. Liv Evju er født og oppvokst i Drammen, men har hele sitt yrkesaktive liv jobbet som bibliotekar i Oslo. Etter hun ble pensjonist flyttet hun tilbake til Drammen, og er en aktiv bidragsyter som historieforteller og samfunnsdebattant 

FOREDRAG KL. 13.00:

Pioneren og drammenseren Christen Smith v/professor i historie, Merethe Roos. Drammenseren Christen Smith var lege, naturforsker og Norges første professor i økonomi. I dette foredraget får vi bli med på Smiths spennende reiser, fra Drammen, via vitenskapelige studier i Norge og København og til Kanariøyene og Kongo. Merethe Roos er professor i historie ved USN, og er spesialist på nyere norsk og nordisk historie, med særlig vekt på perioden mellom 1750 og 1945.

Mer informasjon her

STANDS:

·       Drammen historielag

·       Eiker arkiv

·       Buskerud slektshistorielag

·       Drammen byarkiv

·       Slekt og Data Drammen/Buskerud

 

Gratis inngang, velkommen!                                                 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad