Slekt og barnedrap i Bergen

28 personer møtte opp og fikk høre foredraget om slektsforskning i Bergen, holdt av Anne Grete Mensen på Slekt og Data Nordlands medlemsmøte 7.desember 2023.

Anne Grete Mensen på Stormen bibliotek - foto Magne Mæle

Et barnedrap i Bergen i 1834

Anne Grete Mensen har jobbet en del med Bergen i slektsforskningen sin. I foredraget tok hun for seg  Christine Marie Pedersdatter Monsen (1795-1849), med fokus på det tragiske dødsfallet til Christine Maries lille sønn Christian.

Anne Grete  viste  hvordan hun fant opplysninger om drapet, om bosted og adresser, og om de aktuelle personene i familien. Det ble gitt slektsforskertips spesielt for Bergen, men også generelle tips som kan være nyttige for å finne slektsopplysninger andre steder i Norge.

Nasjonalbiblioteket - www.nb.no

Johan F. L. Dreier (1775-1893) har laget mange fine prospekt fra Bergen på begynnelsen av 1800- tallet, og de fleste av illustrasjonene som ble vist i foredraget er hente fra boken Dreiers Bergen på Nb.no.

De detaljerte informasjonen om Christian 1832-1834) som ble drept av sin far ble funnet i Departementstidende 12, januar 1835 på  Nb.no

Digitalarkivet - www.digitalarkivet.no

I Bergen var adressene basert på roder og husnummer frem til 1881. På Finn kilde i Digitalarkivet finner man kilden Overgang roder-gatenavn i Bergen. Der kan man på en enkel måte finne hvilken adresse de gamle husene har i dag.

Det ble gitt eksempel Detaljert personsøk etter barn med Magne, rolle far, som gav alle Magne og Christines barn

Christine Marie døde av Kolera i 1849, og døde på Cristi Krybbe skole som var omgjort til koleralasarett. Journalprotokollen er skannet, Sykejournal for kolerapasienter, Cristi Krybbe Skole

Ane Grete Mensen med publikum des 2023

Det var god plass til de 28 personene som hadde møtte opp. Foto Magne Mæle

Strømming

Foredraget ble strømmet.  Du finner det her: Et barnedrap i Bergen i 1834

 

 

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad