Roteskuff

Diverse nyttig, programmer, hjelpemidler etc. Kjekt å ha!

Klassisk kildeinformasjon. Her finner du en beskrivelse av hvordan du får tilbake "Klassisk" kildereferanse i Digitalarkivets løsning for skannede kirkebøker, i stedet for arkivreferansen som er default nå.

Gotisk skrift. Her er et dokument som viser forskjellige utgaver av bokstaver i det håndskrevne gotiske alfabetet.

FamilyGTG (free). Vil du ha slektsbasen din tilgjengelig og kunne vise den på (Androidbasert) nettbrett eller smarttelefon? Det er mange "app'er" på Google Play som kan gjøre dette, dog leser de fleste ikke GedCom, men fordrer at du må innstallere et program på PC'n også for å konvertere GedCom-filen til et format app'en forstår. FamilyGTG (free) er gratis og leser GedCom direkte.
Overfør en GedCom-utgave av slektsbasen din til brettet/telefonen, og innstaller FamilyGTG (free). App'en finner selv slektsfilen, og er klar til bruk.
NB! Appen er en såkalt "viewer", beregnet på å vise dataene, og er ikke et fullverdig slektsprogram. Vil du se på flere varianter av slektprogrammer til brettet/telefonen, kan du skrive gedcom eller genealogy i søkefeltet på Google Play.

IrfanView. Et svært brukervennlig gratisprogram for å visning og enkel redigering av bilder. Glimrende for å rette opp (rotere), endre størrelse, beskjære, fjerne flekker og legge på tekst på dine scannede bilder. Engelsk, dansk og svensk språkdrakt.

Classic Shell. Et kjekt lite program som gir deg tilbake den klassiske startmenyen i Windows, i stedet for flis-systemet de bruker nå (som er beregnet for berøringsskjermer).

LibreOffice. Gratis fullverdig Office-pakke, leser og lagrer alle MS Word, Excel og Powerpoint-formater.

WPS Office. Kingsofts gratis fullverdige Office-pakke, leser og lagrer alle MS Word, Excel og Powerpoint-formater.

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler