Radioklipp på Nasjonalbiblioteket

NRKs radioarkiv inneholder flere gilde radioprogrammer fra 1930-tallet og framover. Totalt er det 1,6 millioner klipp som er tilgjengelig i Nasjonalbibliotekets lokaler, av disse er nærmere 60000 tilgjengelig fra nettsidene.

Nasjonalbiblioteket har flere medietyper i sine magasiner. NRKs radioarkiv inneholder flere gilde radioprogrammer fra 1930-tallet og framover. Totalt er det 1,6 millioner klipp som er tilgjengelig i Nasjonalbibliotekets lokaler, av disse er nærmere 60000 tilgjengelig fra nettsidene.

Kjent radioskikkelser

Et søk på Øyestad gir 18 treff. Deriblant et klipp fra 1964 på 24 minutter der fylkeskonservator Albert Ugland forteller om Øyestad kirke. En kjent radioskikkelse Lodin Aukland hadde en serie med flere program «Langs vestlandske hovedvei» og i 1975 var han også ved Øyestad kirke og prestegård.

Båtbyggere

Går vi litt tilbake i tid finner vi Julius Hougen som hadde reportasje om båtbygging i 1938. I denne reportasjen finner vi båtbygger Karl Livollen og sønnen hans Einar var Øyestads siste ordfører og blei intervjua ved valget i 1991 da han blei valgt til ordfører i den nye storkommunen som «ingen» i Øyestad ville ha.

Søk på personnavn

Alle disse klippa har metadata med beskrivelse av innhold og hvem som er med. Dette gjør at vi kan søke på både stedsnavn og personer. Det kan anbefales å bruke hermetegn, før og etter fullt navn. Eksempel: «Ole Olsen». Dermed får vi færre men bedre treff.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad