Oppvekst på Vega

Historiske foredrag fra andre deler av fylket har også stor interesse i Bodø. Det ble bevist da over 50 personer møtte opp for å høre pensjonert skipper Ole Aleksandersen fortelle om sin oppvekst på Vega på 40- og 50-tallet.

Ole Alexandersen 2022 - foto Magne Mæle

Vegakveld

Med gode illustrasjoner fortalte Ole Alexandersen om sitt liv på Vega fra fødsel, sledefart til kirka for å bli døpt og til ha flyttet ut for å ta sin utdannelse.  Han fortalte videre om lek og moro og tragedier som rammet øya. Videre om gamle redskaper og originaler som Vega hadde sin del av.

Foredraget er streamet og ligger ute her: https://vimeo.com/750699318

Vega Wiki

I del 2 av møtet fortalte Kirsti Holand om prosessen med å få gjort et stort registreringsmateriale innsamlet av Kåre Steinbru tilgjengelig for ettertiden. Å få utgitt dette i bok- eller hefteform viste seg og være umulig uten støtte fra kommunen. Etter konferering med Magne Mæle, som har jobbet med et lignende prosjekt i Skjerstad, ble de enige om å lage en digital utgave av stoffet med tillegg av bilder som nå er i ferd med å samles inn: Vega Wiki.

Arbeidet er godt i gang, alt stoffet er nå lagt ut, og prosessen med formatering til bedre lesbarhet er i full gang. Vega Wiki finner du her: https://vegahistorie.no/index.php/Forside

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad