Om Slekt og Data Telemark

Slekt og Data Telemark er her for å hjelpe deg med å finne dine forfedre. Vi har møtene våre på Vestsiden Helse og Aktivitetssenter, Zimmermannløkka 1, Porsgrunn. Inngang Klyvegaten. Møtene er åpne for alle, og du er hjertelig velkommen! Ønsker du kontakt via mail så send en melding til leder@te.slektogdata.no

Vi hjelper deg å finne røttene dine

Vi viser deg hvor du kan spore opp dine forfedre gjennom et stort utvalg av digitaliserte kilder. Kanskje du kan få svar på hvor dine oldeforeldre kom fra og hva de gjorde? Spørsmålene er mange og svarene kanskje enda flere! Vi har alle våre ulike arrangement på Vestsiden Helse og Aktivitetssenter, Zimmermannløkka 1, Porsgrunn inngang Klyvegaten, men du er velkommen uavhengig av hvilken kommune og hvilket fylke du bor i. 

Lokal- og slektshistorie går hånd i hånd

Slekt og Data Telemark er laget for alle som er interessert i lokalhistorie og slektshistorie. Hvem var menneskene som bodde i Telemark før? Hvordan levde de og hvilke hendelser har vært med på å forme dem? Hvorfor kom de hit, og hvor dro de etterpå? Vi ønsker å ta vare på alle slektshistoriene i fylket og sikre at historiene bringes videre til nye generasjoner. 

Medlemsmøter

Vi arrangerer månedlige medlemsmøter. Her får du faglig påfyll og kan utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. Mange av medlemsmøtene innledes med et foredrag, deretter blir det god tid til å diskutere slektsnøtter og dele slektshistorier over en kopp kaffe. 

Slektshjelp

Står du fast, trenger hjelp til å tyde gammel skrift, eller etterlyser en slektning? Vi tilbyr slektshjelp som kan lede deg videre i slektsforskningen din. På disse møtene hjelper vi hverandre med store og små slektsnøtter. Vi har også tilgang til ArkivDigital (Sverige) og Ancestry. Kanskje vi finner dine savnede forfedre? Tilbudet er gratis og åpent for alle.

Brukermøter for Brother's Keeper, Legacy og MyHeritage

Vi har egne brukergrupper for deg som bruker slektsprogrammene Brother's Keeper, Legacy og MyHeritage. De ulike gruppene møtes ca tre ganger i sesongen for en uformell og hyggelig prat.

På møtene kan du dele erfaringer med andre som bruker samme slektsprogram som deg. Her hjelper vi hverandre og blir oppdatert på nyheter og endringer i programmene. Er du ny bruker av programmet, kan du få veiledning på møtene. Følg med på kalenderen for å se når de ulike gruppene har møter.

Kurs

Vi arranger nybegynnerkurs eller videregående kurs i slektsforskning, ofte hver høst og vår. Har du akkurat startet med slektsforskning kan det være lurt å starte med et nybegynnerkurs. Det er en effektiv måte å tilegne seg kunnskap på, og bidrar til at du unngår å gjøre en rekke nybegynnerfeil. Det kan spare deg for mye arbeid i ettertid!

Deltakelse på kurs gir deg ny inspirasjon og hjelp til det du holder på med. Og ikke minst vil du også møte mange andre med samme interesse som deg. Kursene er åpne for alle, uavhengig av erfaring, alder og datakunnskaper.

Ingen krav til gode datakunnskaper

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men du trenger ikke å kunne mye om data for å delta på våre aktiviteter. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan finner relevant informasjon på nettet - og andre steder.


Historie og formål

Slekt og Data Telemark ble startet 23. januar 1999. Organisasjonens formål er å organisere alle som er interessert i person- og slektshistorie, og legge til rette for at disse historiene blir funnet, bevart og formidlet. Vi skal fremme slektsforskning og skape forståelse for den verdien slektshistorie har for vår identitet og kulturarv.​

Organisering og drift

Alt arbeid i Slekt og Data er basert på frivillighet, engasjement og dugnadsinnsats. Det er våre tillitsvalgte som bidrar med sin fagkompetanse og erfaring og som arrangerer alle møter, temakvelder og kurs. I tillegg har vi en rekke andre frivillige som bidrar med dugnadsinnsats til ulike prosjekter, for eksempel Gravminner og Kilderegistrering.

Styret og årsmøte

Slekt og Data Telemark ledes av et styre som velges på årsmøtet hvert år.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Kontaktpersoner

Hans-Olav Oldrup Johnsen

Hans-Olav Oldrup Johnsen

Leder

leder@te.slektogdata.no

Annonse:

banner ad