Om Slekt og Data Rogaland

Vi har medlemsmøtene våre i Arkivenes Hus i Stavanger og på Dalane Folkemuseum i Egersund, i tillegg til slektshjelp på Sølvberget Bibliotek i Stavanger. Her tar vi opp ulike tema som hjelper deg å finne røttene dine. Alle er velkomne, uavhengig av erfaring og alder.

Oversiktsbilde over Lysefjorden

Historie og formål

Slekt og Data Rogaland ble startet i 1994. Slekt og Data Rogalands formål er å organisere alle som er interessert i person- og slektshistorie og legge til rette for at disse historiene blir funnet, bevart og formidlet. Vi skal fremme slektsforskning og skape forståelse for den verdien slektshistorie har for vår identitet og kulturarv.​

Vi hjelper deg å finne røttene dine

Slekt og Data Rogaland viser deg hvor du kan spore opp dine forfedre gjennom et stort utvalg av kilder. Kanskje du kan få svar på hvor dine forfedre kom fra og hva de gjorde? Spørsmålene er mange og svarene kanskje enda flere! Vi har de fleste av våre ulike arrangement i Arkivenes Hus i Stavanger, i tillegg til medlemsmøter på Dalane Folkemuseum i Egersund samt at vi har slektshjelp på Sølvberget Bibliotek i Stavanger.

Lokalhistorie og slekt går hånd i hånd

Vi er også er laget for deg som er interessert i både lokalhistorie og slektshistorie. Hvem var menneskene som bodde i Rogaland før? Hvordan levde de og hvilke hendelser har vært med på å forme dem? Hvorfor kom de hit, og hvor dro de etterpå? Var det den lange kystlinjen og kort sjøfart over til både kjente og ukjente farvann, eller det flate Jærlandskapet som bare lå der og ventet på å bli dyrket opp. Kanskje var det de trygge fjordene og øyene i Ryfylke som lokket mest? Vi ønsker å ta vare på slektshistoriene i fylket og sikre at historiene bringes videre til nye generasjoner. 

Medlemsmøter i Stavanger og Egersund

Vi arrangerer møter hver onsdag for alle som er interessert i slektsforskning. Her får du faglig påfyll og kan utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. Mange av medlemsmøtene innledes med et foredrag, deretter blir det god tid til å diskutere slektsnøtter og dele slektshistorier over en kopp kaffe. Har du bærbar PC kan du ta den med. 

Møtene er åpne for alle, uavhengig av erfaring, alder og datakunnskaper. Vi anbefaler enda flere å bli med på våre aktiviteter. Det kan gi deg ny kunnskap, inspirasjon og ikke minst hjelp til å komme videre med din slektsforskning. Møtene finner sted annenhver onsdag klokke 1800-2100 i Arkivenes Hus i Stavanger, og annenhver onsdag klokken 1800-2100 på Dalane Folkemuseum i Egersund. Annenhvert møte i Stavanger er dedikert til DNA brukermøte hvor det fokuseres på DNA i slektsgransking.

Gratis slektshjelp på Sølvberget

Står du fast, trenger hjelp til å tyde gammel skrift, eller etterlyser en slektning? Vi tilbyr gratis slektshjelp hver mandag på Sølvberget. Hver mandag fra klokken 16.00 til 19.00 kan du få gratis hjelp av våre erfarne slektsforskere. Møtene er åpne for alle.

Brukermøter for slektsprogram

Vi har egne brukergrupper for medlemmer som bruker forskjellige slektsprogram slik som RootsMagic, Legacy, MyHeritage og Embla. Gruppene møtes gjerne en gang i måneden for en uformell og hyggelig prat. På møtene kan du dele erfaringer med andre som bruker samme slektsprogram som deg. Her hjelper vi hverandre og blir oppdatert på nyheter og endringer i programmene. Er du ny bruker av programmet, kan du få veiledning på møtene. Følg med på kalenderen for å se når de ulike gruppene har møter.

Hvis du har et annet program som du bruker og ønsker å starte egen brukergruppe så er det fullt mulig. Ta bare kontakt med oss så kan vi finne en god løsning.

DNA brukermøter

DNA i slektsforskning er blitt populært og Slekt og Data Rogaland har mye kunnskap om temaet, og arrangerer egne brukermøter for de som arbeider med DNA i slektsforskningen sin. En gang i måneden er det DNA brukergruppemøte i Arkivenes hus på Ullandhaug. På disse møtene er det foredrag om DNA samt at det er mulighet for å få hjelp til både å komme i gang og komme videre med DNA i slektsforskning.

Slekt og data Rogaland

Medlemmer

Vi har over 600 medlemmer i Rogaland. Det er vi stolte av. Det er også gledelig at nybegynnere blir stadig yngre og flere kvinner søker denne hobbyen enn tidligere.

Ingen krav til gode datakunnskaper

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men du trenger ikke å kunne mye om data for å delta på våre aktiviteter. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan finner relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Finn oss på Facebook

Slekt og Data Rogaland har både en Facebook side og en Facebook gruppe. Forskjellen mellom en side og en gruppe er at vår facebookside brukes for å profilere oss og våre arrangement, mens facebookgruppen er tilrettelagt for kommunikasjon og diskusjon mellom de som er medlem av facebookgruppen. Kjekt hvis du følger med på begge.

Slekt og Data Rogaland sin offisielle Facebookside  finnes på denne lenken:  https://www.facebook.com/slektogdatarogaland/ 
Facebooksiden er vår kanal på Facebook for å profilere Slekt og Data Rogaland hvor vi legger ut aktuell informasjon og nyheter om Slekt og Data Rogaland og våre aktiviteter.
Du vil blant annet finne alle våre planlagte arrangement på Facebooksiden. 

Slekt og Data Rogaland sin Facebookgruppe  finnes på denne lenken: https://www.facebook.com/groups/slektogdatarogaland/  
Facebookgruppen brukes av alle som er med til å utveksle informasjon, diskutere aktuelle tema og komme i kontakt med andre slektsforskere. Facebookgruppen er stedet for deg som ønsker hjelp til slektsgransking eller som ønsker å hjelpe andre.

I tillegg finnes det også andre relevante Facebookgrupper med tilknytning til Slekt og Data Rogaland og medlemmene. Dette er :

 

Kontakt oss

Se kontaktinformasjon under her.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Kontaktpersoner

Oddvar Lilleaas

Oddvar Lilleaas

Leder

leder@ro.slektogdata.no
Stein Høiland

Stein Høiland

Nestleder/Kasserer

kasserer@ro.slektogdata.no
Rune Wiik

Rune Wiik

Styremedlem

styremedlem1@ro.slektogdata.no
Berit Knoph Bø

Berit Knoph Bø

Styremedlem

styremedlem2@ro.slektogdata.no
Erik Nilsen

Erik Nilsen

Styremedlem/Gravminnekoordinator

gravreg@ro.slektogdata.no
Geir A. Myrestrand

Geir A. Myrestrand

Styremedlem/Webredaktør

webredaktor@ro.slektogdata.no
Frode Dyrdal

Frode Dyrdal

Styremedlem/Webansvarlig

webmaster@ro.slektogdata.no

Gunnar Borvik

Kildekoordinator

kildereg@ro.slektogdata.no

Kurt Selland

DIS treff

distreff@ro.slektogdata.no

Annonse:

banner ad