Norsk digitalt fangearkiv trenger din hjelp!

Et nytt digitalt fangearkiv skal gi oversikt over de 44.000 nordmennene som var fanger under andre verdenskrig. Sitter du på dokumentasjonsmateriale som kan belyse disse personlige historiene? Da vil prosjektet gjerne høre fra deg.

Foto: Anno Domkirkeodden

Nytt digitalt fangearkiv

I mai 2020 lanserer Arkivet freds- og menneskerettighetssenter og Falstadsenteretdet en søkbar database kalt fanger.no (med prosjektnavnet Norsk digitalt fangearkiv).

Fanger.no er et nettbasert fangearkiv som skal gi oversikt over de 44.000 nordmennene som var fanger under andre verdenskrig. Fanger.no vil gi tilgang til opplysninger om fangenskapet til enkeltpersoner, supplert med kart, bilder, dokumenter og temaartikler, samt oversikt de mange fangestedene (fangeleirer, fengsler, tukthus, konsentrasjonsleirer og dødsleirer) som eksisterte i Norge, det tysk-okkuperte Europa, samt Nord-Afrika og Asia.

Dette kan du bidra med

44.000 er et stort tall, som rommer like mange personlige historier om krig og fangenskap. Hver og en av dem gir en unik inngang til en større historie som utgjør en viktig del av vår felles historiske arv.

Har du noen i din slekt som var fange under andre verdenskrig? Da har du kanskje interessant materiale som f.eks bilder, dagbøker, brev eller annen dokumentasjon som kan være relevant for å belyse et fangenskap.

Har du dokumentasjonsmateriale som du tenker kan være interessant så kan du sende en e-post til prosjektkoordinator Kim Bredesen: kb@arkivet.no

Prosjektet er takknemlige for hvert eneste bidrag til dette viktige arbeidet. Merk at du ikke nødvendigvis trenger å gi fra deg originalen - en digital kopi kan være tilstrekkelig. 

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad