FylkesFOTOarkivet

Ragnar H. Albertsen, fotoarkivar ved Fylkesfotoarkivet, besøkte Moa bibliotek og fortalte om fotoarkivets historie på første fysiske møtet i september

Foto: Kjell Even Sunde

FylkesFOTOarkivet

  • Fotoarkivets historie
  • Hvordan søke i arkivet
  • Søk på navn, tema og tidsperiode

For mange kan det være ukjent at alle personer over 15 år skulle ha legitimasjonskort under 2. verdenskrig. Han viste oss eksempler på slike legitimasjonskort, hentet fra registreringer som Vanylven og Syvde sogelag har lagt inn i databasen.

Legitimasjonskort

Foto: Kjell Even Sunde

Fotoprogrammer av i dag gir mange muligheter innen foto-justeringer. Kanskje mindre kjent, er at før dataprogrammenes inntreden ble det også utført endringer av originalfoto. Eksempler på denne type arbeid tok Ragnar fra fotograf Kristoffer Aas sitt materiale, Vestnes (1889-1977). Aas var med andre ord tidlig ute med foto-justeringer. Han utførte dette arbeidet på datidens glassplater. 

Albertsen kom også inn på alt av foto-materiale dem så langt ikke har hatt kapasitet til å få gjort noe med. For å fokusere på det som er tilgjengelig per i dag, kopierer vi inn noen linjer fra hjemmesiden til Fylkesfotoarkivet:

"FylkesFOTOarkivet digitaliserer og formidlar fotohistoria i Møre og Romsdal.
230 000 bilde er søkbare via pc, nettbrett eller telefon.

Du kan kommentere og supplere bilda med kunnskap du har om folk og hendingar.

Du kan fritt bruke bilda du finn i nettbasen.

"Du finner disse ord på hjemmesiden https://www.ikamr.no/om-fylkesfotoarkivet


Avslutningsvis oppfordret Ragnar H. Albertsen oss til å gå inn på fotoarkivet og bidra med opplysninger tilhørende foto vi har kunnskap om. 

Ragnar Albertsen møte Moa bibliotek

Foto: Kjell Even Sunde

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler