Bli med på dugnaden

Vil du bidra i arbeidet med å få Gravminner til å vokse?

Foto: P. A. Røstad/DEXTRA Photo

Slik kan du bidra

Gravminneprosjektets målsetting er å registrere personopplysninger og fotografere alle gravminnene/steinene på norske gravplasser. Det er mange måter du kan bidra i dugnaden for å få Gravminner til å vokse seg enda større og bedre. Merk at alle forslag som kommer inn godkjennes før de blir publisert på siden.

  1. Registrer en grav: Alle landets graver finnes ikke på siden per i dag, men i den nye løsningen blir det enklere å bidra med opplysninger og bilder. Savner du en grav i databasen? Da kan du enkelt laste opp bilde av denne. Du kan også registrere en grav som mangler, selv om du ikke har bilde. Registrer ny grav her >>

  2. Registrer flere graver: Det er også mulig å registrere/fotografere hele eller større deler av en kirkegård. Om du ønsker å gjøre det siste må du ta kontakt med din lokale gravminneleder først, for å dobbeltsjekke at ikke noen andre arbeider med kirkegården allerede. Du kan også ta kontakt om du ønsker å få tildelt en kirkegård. Finn din lokale gravminneleder her >> 

  3. Legg til opplysninger om enkeltpersoner: Ser du at et navn er feilstavet? Har du utfyllende opplysninger? Eller ser noe annet som trenger å korrigeres? Da er det enkelt å sende inn forslag til endringer på siden. Husk at du bare kan sende inn opplysninger du er sikker på at stemmer. 

  4. Legge til lenker om enkeltpersoner: Det er mulig å lenke til andre nettsteder som kan fortelle mer om en person. For eksempel opplysninger om dåp i Digitalarkivet eller informasjon om gården vedkommende bodde på i en bygdebok på Nasjonalbiblioteket. Les mer om lenker her.

  5. Registrer informasjon om gravplasser: Hver gravplass/kirkegård har sin egen side. Der kan du hjelpe oss å registrere relevante opplysninger. For eksempel en kort informasjonstekst om når gravplassen ble bygget, om det har skjedd store endringer der, om den har byttet navn gjennom årene, om gravplassen er i bruk i dag eller hvilket prestegjeld/sogn den har tilhørt. Alt som kan være av interesse for de som ønsker å besøke den.

Les mer om

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Les mer om

Annonse:

banner ad