LOST 24. til 26. april (2015)

Moderator: lost

Låst
22346
Innlegg: 109
Registrert: 24. februar 2008 kl. 22.02
Sted: VANNAREID
Kontakt:

LOST 24. til 26. april (2015)

Legg inn av 22346 » 8. mars 2015 kl. 18.41

Etter en veldig lang ventetid og mye mas fra tidligere deltakere er vi endelig klare for en ny runde med LOST.

Lost er en konkurranse som består av forskjellige oppgaver som går over en hel helg. Vi starter fredag 24. april klokken 18.00 og ender alt i en premieutdeling søndag 26. april klokken 19.00.
Oppgavene vil variere i vanskelighetsgrad og det vil være flere oppgaver som vare i alt fra en til flere timer. Her vil det være noen for alt fra nybegynnere til litt viderekomne og jeg vil anbefale alle til å ta en titt gjennom gamle oppgavetråder for å se hvilke oppgaver som har vært tidligere.
Hver deltaker vil ha ansvar for å seg oppdatert på poenger og samle disse i en poengtråd. Timeplanen vil komme nærmere helgen, men jeg kan avsløre allerede nå at den antakeligvis ikke blir så veldig annerledes enn de foregående årene!
Mens dere venter kan dere gjerne diskutere i *snikksnakkeriet* hvilke oppgaver dere ønsker eller tror kommer og andre usaklige ting.

NB: Man trenger ikke å være medlem i DIS for å delta eller delta på alle oppgavene for å vinne!


Det pleier også å være mye aktivitet på DISchat denne dagen, så det er hyggelig om du også kommer innom. http://www.disnorge.no/cms/dischat.html
Dersom du ikke har vært på DISchat før, kan det lønne seg å prøve, slik at du er kjent med måten å kommunisere på! Og vi har det moro!

Eksempel på en oppgave som har vært brukt før:
Registrer en ny person i basen din med minimum en kilde. Du får ett poeng per kilde du har med.

Eksempel på oppgaveløsning:
Jeg har registrert Anton Nikolai Nilsen og følgende kilder (minner om permanente sidelenker på kb, mens du på gravminner bare oppgir id-nr.):
http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=1%203&filnamn=f61836&gardpostnr=141&personpostnr=969&merk=969#ovre

Låst

Gå tilbake til «Lost i slektsforskning»