Hei Irene.
Det var tellinger i alle sykehus, både personell og pasienter ble talt opp, de fleste med notat om sedvanlig adresse, jeg har selv slektning som var sykepleier på Rikshospitalet, oppført på samme måte.
Jeg glemte forøvrig å lese Jennys vanlige boligadresse i tellingsdokumentet, det er klart det er samme person! Hun er jo bare 15 år, så det er vel mest sannsynlig at hun var pasient, ikke ansatt.
Av ren nysgjerrighet, vilken dato er den som er riktig oppført for Nikoline og Nils i tellingene, FT1910 eller den kommunale i 1923?
Sykehuset Jenny lå på heter Krohgstøtten Sykehus, det ligger i 'bakgården' til Oslo Legevakt i Storgt. 40. (NB! staves Krohg ikke Krogh, som de fleste tror...) Jeg så nevnt i en annen tråd at sykehuset ihvertfall den første tiden var ment for pasienter med kroniske sykdommer, og da kan det jo være aktuelt å søke i andre sykehus eller behandlingsinstitusjoner på et senere tidspunkt. Du kan også kontakte Legevakten og spørre om de gamle journalene for Krohgstøtten fortsatt er tilgjengelige, diagnosen hennes kan jo gi en pekepinn om hva som hendte senere.
Familien skulle ellers sortere under Jacobs menighet, men les om forskjellige grenser som forandret seg for området i denne oversikten over menighetene i Aker/Christiania, her med egen omtale av Krohgstøtten:
https://lokalhistoriewiki.no/index.php/ ... en_sykehus
Ved kongelig resolusjon 12. november 1864 ble det opprettet en midlertidig prestestilling ved Kristiania bys arbeidsanstalt, sykehus og nye fattighus. Denne prestestillingen ble nedlagt ved kongelig resolusjon 14. mars 1930. Samtidig ble det opprettet en prestestilling ved Krohgstøtten sykehus med plikt for presten til å betjene også Prins Christian Augusts Minde, Lille Tøyen pleiehjem, Adamstuen pleiehjem, Peder Michelsens enkestue og Sagbankens stuer.
(det er f.ø. en trykkfeil der, det heter Saugbankens stuer, det er den gamle blodbanken tvers over gaten for hovedporten til Ullevål sykehus i Kirkeveien)
Her er kirkebøkene for Krohgstøtten Sykehus, men du må bla sjøl!:
http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?i ... 8tten&js=j
Se også denne (gamle) tråden:
http://forum.arkivverket.no/topic/14953 ... n-sykehus/
Jeg kan ikke dy meg for å ta med en liten kuriositet: Det aller første borgertoget i Christiania 17. mai 1844, gikk fra grev Wedels plass til Krohgstøtten, hvor det var en høytidelighet før de returnerte. Krohgstøtten (utenfor Legevakten) er en minnestein over stortingsmann og statsråd Christian Krohg, reist etter et initiativ av Henrik Wergeland.
Med vennlig hilsen, Olaf Larsen.