En hvalfanger på Syd Georgia fra Romerike

Moderator: MOD_Akershus

Svar
dn34033
Innlegg: 38
Registrert: 16. september 2015 kl. 14.37
Sted: GRUA

En hvalfanger på Syd Georgia fra Romerike

Legg inn av dn34033 » 15. desember 2017 kl. 17.34

Dette søket burde heller vært gjort i Vestfold.
Forklaringen er den at tre dessverre svekkete foto er funnet i Skedsmo etter Magnus Merli f. 1895 d. 1967i Skedsmo gift med Emma f. Mathisen F. 1895d. 1975 i Skedsmo fra Roa, Lunner. Magnus bodde i 1920 årene i Lørenfallet, Sørum før han omlag 1920 flyttet til Norderhaug, Lørenfallet, og flyttet på slutten av 20-tallet tll Skedsmokorset. Magnus blei etterhvert valgt inn i skedsmo kommunestyre for arbeiderpartiet. Han tilhørte ventresiden i partiet.

Spørsmål nr.1 Finnes det noen oversikt over personer som har jobbet med hvalfangsten i Syd Georgia. Har kontaktet Øyas vennern på Epost, men svaret har ventet på seg.

Spørsmål nr.2: Bildene er for svake, men jeg kan tydelig se følgene. Bilde av en hval, liggende på kaia, et hvalkokeri og høye fjell i bakgrunnen. Bilde av et skip med høy skorstein. høge fjell i bakgrunn. bilde av 4 mennesker, ved en begravelse? eller en høytidelig sermoni. Enig at dette kan være fra Syd-Georgia.som et av hans barne barn har fått vite noe om( litt usikker). Magnus har ikke fortalt så mye om dette. Hans yngste barn gikk bort for vel 1 år siden.

Spørmål nr. 3 Kan disse fotoene forbedres?
Spørsmål nr.4
Ekteskapet mellom Magnus Merli og Emma Sofie er ikke funnet. magnus kan ha tatt navnet Olsen etter sin far Ole Jakobsen, men hette Merli da han flyttet til Sørum 1920. Hvor giftet de seg? Årstallet må være 1917 eller før det.

Hvis jeg får mer opplysninger med hjelp av andre medlemmer er jeg takknemlig.
Om dette stoffet vil jeg publisere (Skytilen eller i Slekt og data). Garantert. Det er ikke vanlig at romerikinger har vært på hvalfangst i Syd-Georgia

Svar

Gå tilbake til «Skedsmo»