Webinar: Ble slekta di tvangevakuert under krigen?

Hva finner vi i kildene etter de som ble tvangsevakuert av Nord-Troms og Finnmark høsten 1944? Meld deg på webinaret tirsdag 16. november!

Blir arrangert 16. november 2021 kl. 18.00. Meld deg på på Slekt og Datas nettside her

Tvangsevakueringen av Nord-Troms og Finnmark høsten 1944 er en av de hendelsene under andre verdenskrig som har hatt konsekvenser for flest nordmenn. Mer enn 60 000 mennesker ble tvangsevakuert fra sine hjem, som så ble brent. 20 000 flyktet med håp om å kunne vende hjem når de tyske styrkene trakk seg tilbake. Ingenting skulle være igjen som de sovjetiske styrkene kunne ha nytte av.

Foredragsholder er Sigbjørn Elvebakken. Han er leder av Slekt og Data Oslo/Akershus og er en erfaren foredragsholder. I dette webinaret vil han ta opp følgende:

  • Særlig de som ble tvangsevakuert, etterlot seg spor i arkivene. Flyktning- og fangedirektoratet, nå på Riksarkivet, har et stort materiale med personhistorie om de som ble tvangsevakuert.
  • En del dokumenter og protokoller på Statsarkivet i Tromsø, funnet av foredragsholder.
  • Hva finner vi i disse kildene? Elvebakken viser eksempler fra sin egen familiehistorie.
  • Dette materialet er ikke blitt publisert på Digitalarkivet, men er klausulert med 60 års sperre, og kan nås enten ved å besøke arkivene eller be om å få materialet kopiert og tilsendt.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad