Ungdom fikk sommerjobb med å registrere graver

De to ungdommene Aurora Harila (15) og Alexander Sjåstad (16) har hatt en noe uvanlig sommerjobb. Gjennom et prosjekt i regi av Slekt og Data Nord har de fått lære om slektsforskning og være med på gravminneregistrering i sommer.

Frøydis Betten sammen med Aurora Harila og Alexander Sjåstad.

Prosjektet startet med at nestleder i Slekt og Data Nord Frøydis Betten og kasserer Trygg Jakola inviterte seg til skolen for å fortelle om slektsforskning, noe som ble godt mottatt. På Vestre Jakobselv i Vadsø fant de interesserte ungdommer. To av dem sa etter hvert også ja til en sommerjobb. Frøydis oppdaget at mange av gravene på kirkegården i Vestre Jakobselv ikke var registrert i Gravminnebasen. Dermed vedtok styret i Slekt og Data Nord at de ville bevilge litt penger slik at disse to ungdommene kunne få betalt for å ta bilde av gravene og sørge for at de er registrert. Arbeidet er kvalitetssikret av Slekt og Data, og Frøydis er svært fornøyd med jobben de har gjort. 

- Det er jo vår kirkegård så det er en viktig jobb vi gjør, sier Aurora til Sagat som har skrevet om saken. De to skal også bidra på Slektsforskerdagen 29. oktober. Bildet er tatt av Torbjørn Ittelin, Sagat. 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad

Annonse:

banner ad