Slektshjelp på nett

Har du et slektsforskningsproblem du ønsker hjelp til ?

Bildekollasj Slekt og Data Salten

Slektshjelp på e-post

Slekt og Data Salten har  hatt et tilbud om slektshjelp  enkelte kvelder i Stormen bibliotek. I år måtte dette tilbudet kuttes ut av smittevernårsaker. Vi vil prøve å kompensere dette med et nettbasert tilbud. De som har et slektsfaglig problem, kan ta kontakt med vår forening og bli tilvist hjelp av en av våre erfarne slektsforskere. Etter dette vil all kontakt skje via e-post mellom de to.

Skriv ned det du vet

Vi kan selvsagt ikke garantere at alle problemer kan løses, men det har vist seg at det er mange "uløselige" gåter som finner sin løsning med litt bistand. For at våre problemløsere skal finne ut av problemet er det helt nødvendig å skrive ned alt det dere vet om problemet. Dette er viktig for at problemløseren skal komme videre og fordi vedkommende ikke skal bruke tid på noe som allerede var kjent. Ikke minst er det viktig fortelle hvor man har opplysningene fra (kilden). Ofte kan kritisk vurdering av kilden gi nye og nyttige opplysninger til å komme videre. 

Ta kontakt

Hvis du har et slektsforsknings-problem du ønsker hjelp til kan du ta kontakt på epost slektshjelp@sa.slektogdata.no  og beskrive problemet, og vi vil sette deg i kontakt med en våre slektshjelpere. Vedkommende vil ta kontakt med deg og all kontakt deretter vil skje via e- post mellom dere. 

Slektsforum

En annen måte å få hjelp på er å bruke Slektsforum. Der kan du legge ut en etterlysning og få svar fra erfarne slektsforskere fra hele landet. Lær hvordan du gjør det i Viggo Eides artikkel Nytt Slektsforum er lansert.

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad