Slektsforskerdagen 2017 i Molde

I Møre og Romsdal blir det i år arrangert slektsforskerdag i Molde. Mange spennende foredrag: om kirkebygg, navnetradisjoner og kart i slektsforskningen.

Slektsforskerdagen i Molde 2017

Slekt og Data Molde og Slekt og Data Aukra
arrangerer i år slektsforskerdag lørdag 28. oktober.

Sted: Molde kulturskole, Fridtjof Nansens gate 7, inngang fra Veøygata.
Tidspunkt: 11.00

Årets program består av foredrag innenfor flere spennende tema:

KIRKEBYGG 
Bjørn Austigard, kjent lokalhistoriker, skal holde et meget godt foredrag om kirkebygg og kirkebygging i Romsdal gjennom 500 år, fra reformasjonen fram til i dag.

NAVNETRADISJONER I NORGE
Dagens andre foredragsholder heter Line Førre Grønstad og er stipendiat ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun er ekspert på navn og navnetradisjoner og skal ta oss med inn i de norske navnelovene og navnepraksiser fra 1800-tallet og fram til i dag. Hvorfor heter vi det vi gjør? Det kan kanskje Grønstad hjelpe oss med å finne ut.

KART I SLEKTSFORSKNING
Vi har også fått med oss Per Jacob Desserud som er lidenskapelig interessert i å bruke kart i slektsforskningen sin. Hvordan bruker man kart i slektsforskningen, hvor får man tak i kartene og hva kan kartene belyse i slektsforskningen? Spørsmålene kan være mange og Desserud har muligens svarene.

DIGITALARKIVET Til slutt holder leder i Slekt og Data Molde, Eva Hjelen, et innlegg om de nye nettsidene til Digitalarkivet. Digitalarkivet er ett av de fremste verktøyene og kildebasene til slektsforskere. Ny nettside, nye muligheter. Eva Hjelen loser oss gjennom de nye funksjonene.

I tillegg til foredragene vil det være kafé og muligheter for innmelding i Slekt og Data.

Slektsforskerdagen er åpen for alle, og gratis inngang.

Velkommen til en dag med interessante foredrag, og treffe mange med samme interesse som du.

Hilsen Slekt og Data Molde og Slekt og Data Aukra

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad