Pappas ukjente søster

Hvordan ble gåten om denne ukjente søsteren løst? Hvordan kan man gå frem for å finne personer både i nær og fjern fortid? Det vil Jarl Christensens fortelle om i dette foredraget.

Vardø og kirkebok

Pappas ukjente søster

Litteratursalen, Stormen bibliotek
Torsdag 4. februar kl.19.00
Jarl Christensen

Slektsforskning
Slektsforskning kan føre til mange slags oppdagelser og overraskelser. Jarl Christensens far trodde til han var langt over 80 år gammel at han hadde tre brødre og to søstre. Jarl er en erfaren slektsforsker, og i forbindelse med leting etter farens opphav i Vardø oppdaget han at faren hadde en søster til, som han ikke var klar over.

Gåten ble løst
En ting var å finne navnet på en til da ukjent søster. En annen ting er å finne ut hvor hun ble av, og hva som videre skjedde med henne.  Det hele ble en slags personlig versjon av Hvem tror du at du er og Ukjent arving. Bruk av Slekt og Datas etterlysningsforum og gravminnebase, samt rene tilfeldigheter og ikke minst gode hjelpere gjorde at gåten ble løst og Jarl fikk en ny tremenning.

Møtet er gratis og alle interesserte er velkommen!

Smittevern
På grunn av koronatiltak blir det dessverre bare plass til et publikum på 30 personer. Vi vil ha  smitteregime i tråd med kommunens og bibliotekets retningslinjer. 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad