Medlemsmøter høsten 2019

Høstens medlemsmøter handler om kvinner og menn og absolutt slektsforskning

Vi er glade for presentere et variert program i Wergelandsalen på Riksarkivet første onsdagen i månedene september til desember 2019. Vi møtes klokka 18:00-20:30 alle kveldene for foredrag, slektsprat og kaffe. 

  • Onsdag 4. september: "Nyheter fra Digitalarkivet" ved Kristian Hunskaar (Riksarkivet). Vi håper å få innsikt i ambisjonene til Digitalarkivet om å også være en nasjonal plattform for digital publisering av kilder. 
  • Onsdag 2. oktober: "Oslo havn 1798" ved Ragnhild Hutchison/Amund Pedersen. Nettsiden oslohavn1798.no ønsker å gi et tidsbilde av forholdene langs kaiene i Kristiania og er linket til mange digitaliserte kilder. 
  • Onsdag 6. november: "Militære kilder" ved Finn Karlsen. Endelig har vi klart å få besøk av en nestor blant tidligere arkivarer, Finn Karlsen har også deltatt i TV-produksjoner som "Hvem tror du at du er?" og "Tore på sporet" på NRK. Han holder også kurs i emnet. 
  • Onsdag 4. desember: "Det egentlige stemmerettsjubileet 1919-2019" ved Johanne Bergkvist og Unn Hovdhaugen (begge fra Oslo byarkiv). Her får vi høre hvorfor mange sto med stjerne i margen i valgmanntallene, samt om enkeltes kvinners kamp for å bli fri fra fattigdomsstempelet. Vi får også presentert samarbeidsprosjektet mellom Oslo byarkiv og Stortingsarkivet som vil ende i en antologi om den siste stemmerettskampen. 

Vi håper dette er et program som engasjerer våre medlemmer og ønsker god sommer!

Velkommen til en aktiv høst i vår regi!

 

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad