Hederspriser til Arve Holmeide og Tor Ålbu

Lille bjørnen er tildelt for engasjement i Slekt og Data Møre og Romsdal

Arve Holmeide

Han har vært medlem i Slekt og Data i 24 år. I mange år har han nå drevet med transkribering av kirkebøkene for Tingvoll prestegjeld og har lagt ned et stort arbeid her. Når han står fast i tyding av dødsårsaker etc. legger han dette ut på Facebook-sida til SD Sunndal. Gjennom dette skaper han engasjement og får som oftest svar på sine spørsmål.

Arve Holmeide

Foto: Jonny Lyngstad

Tor Ålbu

Han ble medlem av Slekt og Data i januar 1998, senere tilknyttet lokallaget i Sunndal og er for tiden styremedlem i SD Indre Nordmøre. I 2003 ga han ut boka Utvandringen fra Rindal til Amerika, over 200 sider, tettpakka med navn og andre opplysninger. De siste åra har han vært knytta til arbeidet med de nye bygdebøkene for Surnadal kommune.

Han har registrert alle skifteoppgjør fra slutten 1600-tallet og fram til ca. 1805 i Sunndal og store deler av Indre Nordmøre, og alle kirkebøkene fra 1752 fram til 1877. De aller fleste er også kobla opp mot de aktuelle manntall og folketellinger i denne perioden. Alle personer er lagt inn i en database som nå omfatter 136 627 personer på Indre Nordmøre, dvs. Halsa, Surnadal, Stangvik, Rindal og Sunndal, samt en del i Meldal og Oppdal.

Tor Ålbu

Foto: Johnny Lyngstad

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad