DISTreff - Ofte stilte spørsmål - FAQ

Her vil du finne svar på ofte stilte spørsmå om DISTreff-tjenesten.

Hvorfor får jeg ikke logget inn på DIStreff/GEDtreff?

Har du rett brukernavn? Ditt brukernavn er det som starter på dn. Nye medlemmer får ett medlemsnr som er forskjellig fra brukernavnet. Det i såfall det med lavest nr + dn som er din innlogging.

Innlogging i høyre marg gjelder foreløpig ikke DIStreff og en del andre tjenster. Innlogging i DIStreff skjer i søkeskjemaet. Selv om du kan logge inn på høyre side, vil du ikke kunne logge inn på DIStreff/GEDtreff før kontingenten din er registrert betalt. Det kan ta noen dager før tilgangen til DIStreff/GEDtreff er i orden, fra selv innbetalingen er gjort. Henvend deg til kontoret om det er noe galt med din kontigent.

Kan jeg få mine slekstsdata matchet mot DIStreff?

Alle medlemmer i Norge, og våre søsterforeninger kan sende inn egne data til DIStreff. Alt som trengs er en gedcom fil, mer informasjon om hvordan lage og sende bidrag finnes i menyen  se Lag bidrag*) og  Send bidrag*)

Hvor  lang tid tar det å behandle mitt bidrag til DIStreff?

Om du sender inn dine data via eget skjema*), eller bruker Gedtreff tar dette normalt 1-2 uker. Alle bidrag behandles av frivillige. Skulle du ikke få tilbakemelding i løpet av 3 uker ta kontakt. Sender du data på epost eller via post kan det gå lengre tid avhengig av hvem du sende dette til. All oppfølging forutsetter at bidraget leveres via skjema eller gedtreff. Status på ditt bidrag kan du følge på Dine DIStreffbidrag*) .Tilgang til anetavle og navigering skjer fysisk når dine data legges i kø for å inkluderes i databasen, noe som normalt skjer lørdag/søndag etter man har mottat svar på sitt bidrag.

Hvordan kan man navigere i slektstre i DIStreff?

Normalt kan kun medlemmer som selv har bidratt navigere (Vandre via lenker i familieoppstilling). Bidragsyter kan angi annet ved innsending av data, eller endre tilgang til egne data på Dine DIStreffbidrag*) Alle som bidrar med data til DIStreff vil ha tilgang til å navigere så lenge de selv har har data som det går ann å navigere med. Bidragsytere før 2000 har ikke denne muligheten siden dette ikke fantes på den tid. Tilgang til navigering kommer normalt helgen etter at man mottatt svar fra DIStreff.

Hva er anetavler, og hvordan får man tilgang til de i DIStreff?

Medlemmer som selv har levert data til DIStreff i løpet av siste 365 dager vil kunne se en utvidet famlieskjema. Med 3 generasjoner bakover, foreldre, beste- og oldeforeldre. Dette kaller vi anetavler.

Hva skjer med mine utenlandske data?

DIStreff trekker også ut utenlandske data, stedsnavn-som inneholder svenske, danske og finske sokn/forsamlinger og amerikanske counties.

For alle nasjoner har vi en egen database med gamle eller alternative stavemåter på sokn og kommuner, fylker og nasjoner. Denne databasen er ikke fullstendig og det kan derfor være at et eller flere stedsnavn ikke blir gjenkjent. Du oppfordres til å tipse om slike alternative stavemåter som bør registreres til alfchr at disnorge.no

Kommer du ikke inn med ditt mn-brukernavn?

Det er nå kun behov for ett brukernavn på DIS-Norge, Slekt og Data sine sider. Kun i svensk/finsk DISBYT-base skal du bruke ditt mn-brukernavn, For tilgang til norsk/dansk database bruker du ditt dn brukernavn

Hvordan får jeg mitt mn-passord?

Som bidragsyter til Distreff-basen vil du finne ditt mn-passord på slutten av filen som har navn på formen Annnnn.txt hvor nnnnnn utgjør ditt medlemsnr med 5 siffer, evt. med 0 som første siffer

Søk i svensk og finsk database

Du som er DIStreff-bidragsyter må dessverre taste inn eget mn-brukernavn og passord ved søk i Sverige og Finland, da vi ikke kan logge deg på automatisk. mn-brukernavnet for navigering brukes nå kun i svensk og finsk database.

Hvem kan søke i DIStreff?

Alle kan søke i DIStreff, som gjest får du ikke se følgende felt i svaret; Info om og Nr.. Feltet info om vil vise Familie (dersom du selv deltar), eller Person (Dersom du selv ikke har bidratt med data). Se forskjellen på å være medlem eller ikke, og hvorvidt man bidrar selv med data eller ikke?

 *) krever innlogging

Ennå ikke medlem

i Norges største organisasjon for slektsforskere?

Se alle medlemsfordeler

Annonse:

banner ad