Omslag Herred, prestegjeld og sogn

Herred, prestegjeld og sogn

245.00 kr

Nedlastbare produkt

Gå til kassen

Nyttig oppslagsverk for å finne riktig herred, prestegjeld og sogn

Ved slektsforskning er det ofte vanskelig å lokalisere hvor personer har bodd og hvilke prestegjeld og sogn de har tilhørt. For å finne ut hvilke kirkebøker du skal lete i, lønner det seg å sette seg inn i hvilke geografiske grenser og navn som gjaldt for tidsperioden du leter i.

Boken har navneregister og områdekart og er et nyttig verktøy for å finne ut hvilke prestegjeld og sokn som ligger i det området du kan være interessert i å undersøke. Eldre navn er tatt med, slik at du raskt finner ut at Fodevang er Fåvang, Aaland er Ølen, Halmøy er Flatanger og så videre. Foran står en oversikt over fylkene og videre en naturlig inndeling av de forskjellige distriktene. Bak er det laget en alfabetisk liste over alle stedsnavn, også de tidligere brukte, som forekommer i boken. Oversikten inneholder også opplysninger om når de forskjellige prestegjeld begynte å føre kirkebok. Boken tar ikke for seg kommuneendringene i 1960-årene eller senere. Boken er utarbeidet av den erfarne slektsforskeren Norunn Klettum.

Så snart du har lagt varen i handlekurven og betalt, får du en e-post med lenken hvor du kan laste ned boken som en pdf. 

NB! Husk å logge deg inn før du betaler, slik at du får medlemspris!

Innbinding: Pdf for nedlasting
Antall sider: 248
Utgiver: Slekt og Data