Bli medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere

Vet du hvor du kommer fra? Hvem du er? Som medlem i Slekt og Data får du kunnskap og inspirasjon til å begynne en spennende reise i din egen historie.

Foto: Kristoffer Horne/Stiftelsen Domkirkeodden

Ja, jeg vil bli medlem!

Et medlemskap i Slekt og Data koster 500 kroner i året. Husstandsmedlemsskap koster 350 kroner.

Til innmeldingsskjema

Medlemsfordeler

Medlemskap inkluderer full tilgang til nettsidene våre, medlemsbladet vårt tilsendt fire ganger i året, samt mulighet til å delta på medlemsmøter, foredrag og kurs. 

Faglig fellesskap lokalt og digitalt

Som medlem i Norges største organisasjon for slektsforskere, blir du en del av et faglig fellesskap med over ti tusen andre som deler din interesse for slekts- og familiehistorie, og som kan hjelpe deg videre i jakten på å finne dine røtter. Alle medlemmer blir tilknyttet et valgfritt distriktslag. I tillegg finnes også mange lokale grupper hvor du kan delta.

Kunnskap, tips og råd

Når du starter med slektsforskning vil du trolig bli overrasket over hvor lett det kan være, men du vil også oppdage at det ikke er mulig å finne alt. Mye informasjonen kan finnes, men kanskje ikke der du forventer, og kanskje ikke gjengitt akkurat slik du trodde. Som medlem lærer du hvor og hvordan du kan søke i kilder, hvordan du skal systematisere og kvalitetssikre det du finner, og ikke minst får du inspirasjon til å fortsette en spennende reise i din egen historie.

Kurs, foredrag og aktiviteter der du bor

Distrikts- og lokallagene våre arranger en rekke ulike kurs, foredrag og medlemsmøter over hele landet. Her kan du både få faglig påfyll, hjelp til slektsforskningen din, og utveksle erfaringer med likesinnede som deler din interesse. 

Kurs

Lær mer og møt andre som også er interessert i slektsforskning

Antall og type arrangement kan variere i de ulike lagene. Følg med på kalenderen så får du vite hva som skjer når og hvor. Kanskje skjer det også noe spennende i nabofylket som kan være interessant akkurat for deg? 

Medlemsblad fire ganger i året

Slekt og Data er medlemsbladet vårt, og kommer ut fire ganger i året. Bladet gir god kunnskap og inspirasjon om relevante tema innen slektsforskning og er et blad for og om medlemmene. Alle medlemmer får tilgang til å laste ned tidligere numre av bladet.

Forsidebilde av medlemsbladet Slekt og Data nr 3 og 4 i 2016

Forsidebilde av medlemsbladet Slekt og Data nr 3 og 4 i 2016

Lokale medlemsblad

Flere lokallag lager egne blader som alle medlemmer får tilgang til. Bladene har lokale saker og kilder som kan være relevante for alle som har slekt i det aktuelle området.

Full tilgang til nettsiden vår

Nettsiden vår inneholder nyttige artikler, fagstoff, databaser, lenkesamlinger og samtaleforum. Her finner både nybegynnere og erfarne slektsforskere nyttige tips og råd. Ikke minst kan du kontakte og dele informasjon med andre slektsforskere som kanskje forsker på det samme som deg.

  • Slektsforum er et av Norges største forum for utveksling av slektsopplysninger. Står du fast, trenger tydehjelp eller etterlyser en slektning? På Slektsforum kan du sende spørsmål og få hjelp av andre slektsforskere. Her kan du også søke og se om det kanskje er andre som allerede har lurt på det samme som deg.
  • Gravminner gir deg en unik mulighet til å finne slektninger i perioden etter 1900 hvor tilgangen til folketellinger og kirkebøker er begrenset.
  • Full tilgang til Norges største lenkesamling for slektsforskere. Det er den mest omfattende samlingen av lenker for slektshistoriske kilder i Norge.

Gratis medlemskap i vår søsterorganisasjon i Danmark

Som medlem i Slekt og Data får du også mulighet til gratis medlemskap i Slægt og Data i Danmark. Dette innebærer fulle medlemsrettigheter og fordeler for alle betalende medlemmer i begge land, bortsett fra tilsendt medlemsblad; Bladene kan leses i sin helhet på de respektive hjemmesider www.slaegtogdata.dk. For å få tilgang til Slægt og Data i Danmark gjør du følgende:

  1. Først oppretter du deg som bruker: Ny bruger
  2. Når det er gjort send du en e-post til Ekspedisjonen og opplyser om brukernavnet du velger og medlemsnummeret du har hos Slekt og Data. Husk å selv registrere deg som bruker først før du sender inn brukernavn og medlemsnummer til DIS-Danmark!

Ofte stilte spørsmål

Medlemskap i Slekt og Data koster 500 kroner og varer ut 2017.

Organisasjonen vår heter Slekt og Data, men ikke bekymre deg for at du må kunne mye om data for å bli medlem. Det er ikke tilfelle. Det holder at du har en datamaskin og vet hvordan du kommer deg på Internett. Det viktigste er at du er interessert i slektsforskning og motivert til å lære mer om hvordan søke og finne relevant informasjon på nettet - og andre steder.

Kontaktpersoner

Anne Schiøtz generalsekretær i Slekt og Data

Anne Schiøtz

Generalsekretær

generalsekretar@slektogdata.no

Annonse:

banner ad